top of page
andre_myhrer_cta_bg.png

Välkommen till Hudiksvalls stolthet, André Myhrer

Att tänka på framtiden när man bygger nytt kan tyckas vara en självklarhet, men hur kan man kombinera ett grönt framtidstänkande och fortfarande behålla ett klassiskt och designat utseende?

Intro

"Du får det bästa av två världar här"

— Det som tilltalade oss väldigt mycket det var ju att vi tummade liksom inte på designen eller effekten på panelerna, vilket kändes viktigt för oss. När man bygger nytt på det här sättet vill man ju kanske ändå att det ska se bra ut också och du får ju det bästa av två världar här vilket känns grymt.

energitaket_closeup.jpg
Intervju

Var är vi dag?

André Myhrer heter jag och vi är hemma hos mig i Hudiksvall. Där jag nu har installerat en energilösning som inte bara miljösmart utan också en klok investering för framtiden.

 

Vad var det som gjorde att du just valde denna produkt på marknaden?

För mig är det självklart att bygga så miljövänligt och självförsörjande som möjligt och att man gör vad man kan för att minska vår miljöpåverkan. ​ När man bygger nytt eller renoverar finns det mycket man kan göra för miljön redan från början så att man slipper lägga till det senare, som till exempel installera integrerade solceller när man ändå måste lägga ett nytt tak.

 

Jag ville framför allt ha en energilösning som levererar energi på lång sikt, håller hög kvalité och följer huset formspråk. Då var det Roofit Solar ClicSeam som var i en klass för sig. Framför allt så har produkten integrerade solceller i själva plåttaket så man ser inte att taket har solceller vilket jag gillar, det tar inte bort fokus från själva designen av huset.

 

Så för mig var det naturligt att välja det här taket eftersom jag letade efter något som var både snyggt och högeffektivt. Sen var det en fördel att de här solplåtarna finns som ett klick-system eftersom man inte låser fast taket som man gör med en falsad produkt, utan man kan enkelt bygga ut taket eller byta ut olika paneler om det nu skulle hända något. Men det bästa är att det tar halva tiden att lägga mot vanligt falsat plåttak. Och det är väldigt enkelt att montera.

 

Hur är lång är livslängden?

Man kan räkna med en effektgaranti på 25 år, men själva ClicSeam-plåtarna har inga begränsningar utan kommer att fortsätta att producera energi under takets livslängd som är upp till ca 40–50 år.

 

Hur är det med själva investeringen?

Prismässigt håller ClicSeam samma nivå som ett vanligt plåttak, men man får lägga på själva solcellen ovanpå det. Då kommer man att få tillbaka den investeringen på ungefär 7 till 8 år. Därefter börjar man att betala av själva taket. Kan man installera detta själv? Själva ClicSeam är lätt att lägga på taket men det kräver att det är en behörig elektriker som gör själva installation rätt. Så ta inga genvägar utan ta hjälp av en behörig elektriker som är utbildad inom solenergi.

 

Vad ska man tänka på när man väljer en leverantör?

Jag valde PLW Energihus för att de är ett företag som ligger i framkant och arbetar med den senaste tekniken. De har mycket hög kompetens och jobbar med alla typer av uppdrag, från villarenoveringar till komplexa nybyggnationer.

 

Allting har skötts väldigt professionellt, från första kontakten där jag fick vägledning och de ritade upp mitt hus för att se vilken lösning som blev bäst, till killarna som har varit på plats och installerat.

 

Eftersom PLW Energihus är en del inom PLW Gruppen har de kunnat hjälpa mig med mycket mer än bara själva solcellsinstallationen och jag behöver inte tänka på att jag måste ha kontakt med flera olika företag.

villa_myhrer_1.jpg
villa_myhrer_2.jpg
andre_sideshot.jpg

Räkna ut ditt egna energitak direkt online

bottom of page