INTEGRERADE SOLCELLER 

Energihus.se är distributör och agent för Roofit.Solar i Sverige.

 

Våra innovativa byggnadsintegrerande solpaneler ersätter andra typer av takbeläggningar med en ”2 produkter i 1” - teknik.

Du får ett färdigt plåttak med en integrerad solcellslösning i plåtens fulla bredd. Detta passar både på den privata villan, eller större kommersiella fastigheter. 
Vanligast är att takmontera, men solcellspanelerna går även att montera vertikalt på vägg.

Hur fungerar det?
Tunna energiproducerande solceller av monokristallin-teknik ger en installerad effekt av 150 Wp per m2. Solcellspanelerna sammankopplas i utrymmet mellan den uppbyggda bärläkten under plåten. Ett nytt solcellstak läggs lika enkelt som vanligt plåttak.


Ett helt nytt tak
Vår integrerade ”2 produkter i 1” - lösning finns i falsat utförande och kommer i ett klickutförande under 2020. Vi och våra samarbetspartners ger er ett nytt komplett tak med färdig DC/AC-anslutning till elnätet. Om du har en måttsatt takritning, skicka den gärna till oss så hjälper vi dig med placering, beräkning och optimering av solcellsplåten för ditt projekt!

Integrerad solcell.jpg

 FAQ 

Hur länge håller ett solcellstak?
Takplåten har en livslängd på över 50 år. Den energiproducerande delen håller över 25 år och även efter det finns 80% av takets ursprungliga effekt fortfarande kvar.

 

Vilka garantier gäller?
Roofit.solar ger 25 års effektgaranti under vilket Roofit.solar garanterar att systemets kapacitet och prestanda inte minskar mer än 20%. Takplåtens PUR-beläggning har 20 års garanti. Garantin för plåtens tekniska egenskaper är 50 år.

Kan man gå på taket?
Ja! Det finns dokumenterade hageltester och vi har testat att gå, springa och hoppa på panelerna. Vi har till och med gått så långt att vi kört på dem med bil.

 

Hur monteras Roofit.solar panelerna?
Panelerna monteras på samma sätt som traditionell dubbelfalsad plåt, detta gör monteringsprocessen snabb och enkel utan behov av specialverktyg. 

 

Hur ansluter jag mig till elnätet?
I samband med installationen utförs även alla anslutningar. Våra installatörer har den teknisk kompetens och kunskap som krävs för anslutning och driftsättning.

 

I vilka färger finns Roofit.solar panelerna?
För närvarande erbjuder vi framförallt svarta tak med hänsyn till effektkapacitet och pris.

 TEKNIK 

kontakta oss

0370 - 77 04 01 | energihus@plw.se 
Skrittvägen 3 | 567 92 Vaggeryd | Sverige

© 2020 by Energihus.se. All rights reserved. Site made by Tikkala Productions.