global_susainability.jpg

 Batterilagring

För en solcellsanläggning med integrerande solceller och solpaneler, eller utan, är det en bra idé att komplettera med ett batterilager. Kör du sedan en el- eller hybridbil som kan laddas från ditt batterilagringssystem, så blir du en riktig miljövän!

Nilar

Historiskt behövde energilagringssystem bytas ut efter bara 5-10 år oavsett användning. Nilar batterier på andra sidan har inte  samma självåldringsprocess. 

LG Chem

Är kompatibelt med SolarEdge och skapar tillsammans ett attraktivt och kompakt energilagringssystem. ​

Ferroamp

Energilagringen består av många enskilda kraftfulla litiumjonceller kopplade i serie för att bilda en kraftfull lagringsenhet. 

Nilar

Nilar tillverkar batterier med bipolär NiMH-teknik till ­industri- och energisektor Batterierna är baserade på en modulär batterikonstruktion som tillåter flexibilitet och kraft i så väl låg- som högspänningsapplikationer.

SolarEdge-HD-Wave-diagram-small.png

Batterilagring

Du kan använda din egna solel även när solen har gått ner. Solceller levererar bara el när de får ljus på sig och kan inte lagra någon energi. Med ett batteri lagrar du din solel, så att du kan använda den när du vill, även när solen har gått ner.

Självförsörjandegrad

Med solceller på taket tar du ett stort steg mot att bli mer självförsörjande på el. Med ett batteri ökar du självförsörjandegraden ytterligare, genom att du använder ännu mer av din egna solel. Hur mycket du ökar självförsörjandegraden beror på batteriets storlek.

Skärmavbild 2021-06-03 kl. 20.29.46.png
Skärmavbild 2021-06-03 kl. 20.36.34.png

Att ha rätt energilösning

Att välja en energilösning kan vara svårt. Vi vill att husägare och leverantörer ska kunna sova gott på natten med vetskapen att de har en miljömedveten lösning baserad på världens säkraste battericell.

 

Battericellerna placeras i hemmet precis som alla andra vitvaror.